Goede zorg in de buurt

Wij vinden het belangrijk dat er goede- en laagdrempelige eerstelijnszorg is, dichtbij u in de buurt. Apotheek , huisartsen, praktijkondersteuners,  fysiotherapeuten, verloskundigen en een tandarts staan voor u klaar om u deze kwaliteitszorg te bieden.

 

Lees meer

Gezonde wijk

Wij willen bewoners van Kanaleneiland en Transwijk stimuleren, en in de gelegenheid stellen, om in èn buiten de spreekkamer, na te denken over hun (on)gezondheid en gedrag.

 

 

Lees meer

Gezonde wijk

Wij willen bewoners van Kanaleneiland en Transwijk stimuleren, en in de gelegenheid stellen, om in èn buiten de spreekkamer, na te denken over hun (on)gezondheid en gedrag. Het doel is dat bewoners zelf een stap kunnen zetten richting een gezondere leefstijl en dat de gezondheidsvaardigheid en participatiekracht van bewoners zal toenemen. Deze doelen  willen we vanuit Stichting MarcopoloGezond*,  samen met bewoners,  bereiken door het organiseren van activiteiten en het doen van gezondheidsprojecten .

Stichting Marco Polo Gezond

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland werken huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, verloskundigen en veel andere zorgverleners samen in een multidisciplinair samenwerkingsverband. 

Stichting Marco Polo GEZond verbindt achter de schermen de verschillende organisaties in de wijk. Gezamenlijkheid nemen zij verantwoordelijkheid voor een samenhangend zorgaanbod om goede en toegankelijke zorg en hulpverlening te bieden voor alle bewoners in Kanaleneiland. 

 

Projecten:

  • Healthy Pregnancy                        
  • De eerste 1000 dagen van een kind
  • Depressie bij Turkse vrouwen  Health Communicator
  • Stoppen met roken
  • Beweeg je Beter
  • Fit & Gezond in de Wijk(voorstel)
  • Patiënten/bewoners panel (voorstel)